U Trebinju je večeras blizu tri stotine najmlađih članova Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Alat" iz ovog grada spletom igara i pjesmom pokazalo da izrasta u najvjernije čuvare tradicije svoga kraja.

bozicni koncert gkud alat trebinje Sala Doma kulture sa više stotina mjesta bila je premala da primi sve one koji su željeli da podrže mladi naraštaj u nastojanju da šire ljubav i prijateljstvo.

Posebno oduševljenje publike izavao je nastup četvorogodišnje Sare Buđen koja je u korak sa starijim drugarima, nošena muzikom, pokazala da želja za igrom ne poznaje granice i potvrdila da Hercegovina ima talentovanu djecu.

Ni ovaj put nije ostao nezapažen nastup dvanaestogodišnje voditeljke Marije Kulaš koja je na momente "iskakala" iz kola i duhovitim dosjetakama najavljivala svoje drugare, a kod publike izmamljivala aplauze.

Nakon jednoipočasovnog koncerta koreograf i umjetnički rukovodilac Društva Borko Ćorluka istakao je da je ovo poklon roditeljima da bi vidjeli šta su njihovi mališani u prethodnom periodu naučili, naglašavajući da je sa djecom bilo interesantno raditi, ali i zahtjevno, jer ih je trebalo dobro organizovati.

"To su talentovana i veoma disciplinova djeca i trudimo se da ih što bolje pripremimo", kaže Ćorluka i dodaje da su za rad i postignute rezultate djece najzaslužnije koreografi Milijana Zirojević, Milica Milinić i Milica Ukropina.

Djeca uzrasta od tri do 14 godina predstavila su se igrama iz Srbije, Makedonije, Hercegovine i Krajine.

bozicni koncert gkud alat trebinje Predsjednik Savjeta roditelja Dobroslav Bjelica mišljenja je da je KUD "Alat" jedno od rijetkih društava čiji rukovodioci vode računa o djeci, koju prvenstveno uče da budu dobri ljudi.

"Mnogo smo zadovoljni njihovim radom, jer naša djeca umjesto da budu na ulici, igraju i pjevaju", kaže Bjelica.

Roditelji su jedinstvenog mišljenja da je ovo jedno od rijetkih društava kome nije cilj da zaradi novac već da djecu uputi na pravi put i nauči tradiciji i običajima svoga kraja. Oni posebnu zahvalnost upućuju predsjedniku KUD-a "Alat" Draganu Mijoviću.

bozicni koncert gkud alat trebinje

bozicni koncert gkud alat trebinje