Na Trgu slobode u centru Trebinja večeras je obavljeno tradicionalno nalaganje badnjaka, koje je okupilo veliki broj građana i djece koji su uz pjesmu i igru najavili najradosniji hrišćanski praznik - Božić.

badnje vece trebinje 2015

Jerej stavrofor Nikola Janković poželio je vjernicima da im vatra badnjaka ogrije srca i duše, te svaki blagoslov Božiji, a iznad svega ljubav i slogu.

"Hristos Bog se rodio u pećini Vitalejemskoj i u jaslama ležao da bi nama darovao ljubav jer je sam on ljubav očeva", istakao je Janković.

Janković je poželio okupljenom narodu da u njihovim srcima caruje Hristos Bog, poručujući im da otvore svoja srca i da im Bogomladenac Hristos daruje mir, radost, zdravlje i veselje i da mnogo godina slave u jedinstvu, ljubavi i slozi.

badnje vece trebinje 2015

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Neđo Ćebedžija čestitao je sugrađanima Badnjak, ističući da ih je oko njegove vatre sabrala vječna svjetlost iz Vitlejemske pećine gdje se "ljubav nad ljubavima rodi".

"Samo zajedno i ujedinjeni, oslonjeni jedni na druge, možemo postići dosta i prevazići probleme", istakao je Ćebedžija i dodao da je večerašnji badanjak novi početak na tom putu.

U kulturno-umjetničkom programu nastupilo je kulturno-umjetničko društvo "Alat" i etno grupa "Nagorkinje".

badnje vece trebinje 2015

Nalaganju badnjaka prethodila je večernja služba u Sabornom hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg.

[gallery link="file" ids="40838,40837,40836,40832,40831"]