Iako je otvorena prije puna tri mjeseca Autobuska stanica u Trebinju još ne radi, a od cjelokupnog modernog zdanja u funkciji su samo peroni koji se koriste kao i sva ostala gradska autobuska stajališta - za prijem i izlazak putnika.

autobuska stanica trebinje

"Nedavno sam izvela majku iz trebinjske bolnice i dovela je ovdje kako bismo sačekali autobus da idemo kući, ali nije imala gdje sjesti jer ispred stanice nema ni klupa. U susret nam je izašao jedan taksista i sjela je da se grije u njegovom autu dok autobus nije došao", kaže jedna Ljubinjka, koja se i sama često smrzava na peronima čekajući autobus.

Putnici se žale da stanica nema ni red vožnje jer onaj koji je izložen ispred stanične zgrade nije tačan, pa se nerijetko dešava da autobus koji je označen da dolazi ili polazi sa te stanice uopšte ne vozi.

Takođe ih, kako kažu, varaju i u agencijama da bi se vozili njihovim autobusima. Na sve ove pritužbe zamjenik gradonačelnika Trebinja Nedeljko Ćebedžija ponavlja odgovore koje gradonačelnik Slavko Vučurević daje već tri mjeseca - u toku su procedure za početak zvaničnog rada u okviru preduzeća "Trebinjestan".

"Nedavno je i Skupština grada donijela odluku o formiranju javnog preduzeća 'Trebinjestan', čija bi djelatnost bila i gazdovanje autobuskom stanicom, uz parking-servis i rentiranje poslovnih prostora u objektu stanice, koja će u potpunosti proraditi kada se u Ministarstvu saobraćaja i veza RS okonča još nekoliko procedura u vezi s registracijom i kategorizacijom", navodi Ćebedžija.

Iako je putnicima obećano da će do okončanja administrativnih procedura biti omogućeno da na autobuse čekaju unutar zgrade stanice, zaklonjeni od vremenskih nepogoda, to se nije desilo ni u proteklih nekoliko dana kada je u Trebinju zabilježena nezapamćena hladnoća, uz veliku buru.