NJegovo preosveštenstvo vladika zahumsko- hercegovački i primorski Grigorije danas je poručio vjernicima da idući u susret Božiću ne zaključavaju srca, već da ih otvore za Boga i budu puni radosti.

vladika grigorije

Vladika Grigorije je, služeći Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gopodnjeg u Trebinju, istakao da je Božić veliki i spasonosni događaj za svakog živog čovjeka.

"Naš Bog je onaj koji je trpio izgnanstva i uvrede, onaj koji je trpio šamare. Naš Bog je onaj koji je trpio ono što je najstrašnije, ne samo smrt, već i osjećaj da je ostavljen od svih i čak od oca svoga, ali to je bio samo trenutak prelaska provalije od smrti do života", rekao je u besjedi vladika Grigorije.

Vladika je naglasio da je neophodno da se vjernici pričešćuju da bi u svoja srca primili Boga, da ih dotakne svojom vječnošću i da tako postanu bića ne za smrt već za život.

"Neka vas Gospod blagosilja u danima koji dolaze, u danima smirivanja, radosti, danima topline i ljubavi, danima kada se u naša srca smješta Bog", rekao je vladika Grigorije.

Vladika Grigorije je najavio da će na Badnje veče služiti u Nevesinju, a da će na Božić biti u Sarajevu, poručujući da će srcem i dušom biti sa narodom Hercegovine.

Vjernici su tokom liturgije pristupili svetoj tajni pričešća, nakon čega je vladika mnogobrojnu djecu, na današnji praznik Oci, darovao slatkišima.