Prehrambena industrija "Svislajon Takovo" u Trebinju ostvarila je višemilionsku dobit i povećala proizvodnju, te sa ambicioznim planovima ulazi u 2015, rekao je Srni finansijski direktor fabrike Tomo Bokić.

svislajon trebinje

Bokić je rekao da je "Svislajon" u Trebinju ove godine ostvario prihod veći od 90 miliona KM, odnosno 32 odsto više nego prethodne godine, dok je neto dobit deset i po miliona KM ili 12 odsto više nego 2013. godine.

Sa ovogodišnjim ostvarenim rezultatima i stabilnosti u proizvodnji ova prehrambena fabrika i dalje je među vodećim preduzećima u Republici Srpskoj.

U ovom preduzeću ističu da je zahvaljujući dobroj obučenosti radnika koji rade na najsavremenijim proizvodnim linijama u Evropi iz godine u godinu proizvodnja u porastu.

Samo ove godine zabilježen je rast od 15 odsto više nego lani.

Bokić je podsjetio da su realizovani svi planirani poduhvati među kojima su otvaranje fabrike prehrambenih proizvoda u Nevesinju i početkom decembra nove linije za proizvodnju vafel proizvoda u Trebinju, sa koje su proizvodi već plasirani na tržište.

U pogone u Trebinju i Nevesinju ove godine investirano je blizu 20 miliona KM, a zaposleno je novih 97 radnika, od kojih 63 u Nevesinju.

"Kod nas su i planovi i investicije uvijek ambiciozni pa se nadamo da ćemo i ubuduće, kao i do sada uspješno realizovati sve naše zamisli", kaže Bokić.

tomo bokic

On ističe da je za prvo polugodište naredne godine planirano da se izradi projekat i projektna dokumentacija za novi proizvodni program projekta "Trebinje dva" da bi u drugoj polovini 2015. godine mogli da realizuju posao o građevinskom dijelu, izboru opreme i ugovore proizvodne programe.

"Realno bi bilo očekivati završetak projekta za dvije do dvije i po godine", smatra Bokić.

U "Svislajon" u Trebinju kažu da su zadovoljni pozicijom na tržištu BiH, napominjući da su dosta radili na širenju maloprodaje i da će u većem obimu nastaviti 2015. godine.

U ovoj fabrici trenutno su zaposlena 483 radnika od kojih 420 radi u Trebinju na devet proizvodnih linija sa asortimanom od 100 proizvoda, dok je u Nevesinju instalirano pet proizvodnih linija sa četrdesetak artikala.