Košarkaši "Svislajon Leotara" večeras su u Trebinju, u okviru 12. kola Premijer lige BiH, deklasirali ekipu "Čelika" iz Zenice. Oni su pobijedili rezultatom 106:66.

kosarka liga 12 leotar sloboda

Trebinjci su odlično otvorili utakmicu. Prvu četvrtinu su dobili rezultatom 31:28, a drugu 23:14. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 54:42.

Odlična igra izabranika Dragoljuba Vidačića nastavljena je i u drugom dijelu meča. Domaćini su odlično otvorili treću četvrtinu i dobili je sa 26:15, dok su četvrtu pobijedili 26:9.

"Na večerašnjoj utakmici dobro nas je služio šut, mada Čelik nije došao u punom sastavu. Mi smo maksimalno pristupili utakmici, a i mladi igrači su pokazali svoj potencijal i da se u budućnosti treba računati na njih", kazao je Vladimir Aleksić.

On je dodao da su zadovoljni sa dosadašnjim učinkom. Ipak, kaže Aleksić, do kraja ima još deset utakmica i igra se treba podići viši nivo.

"Drugi dio prvenstva biće jako težak i trebamo da iz utakmice u utakmicu, sa kvalitetnim radom i treninzima, dođemo do željene super lige i tu pokažemo naš pravi kvalitet i ostvarimo što bolji rezultat kako za nas, tako i za klub", zaključio Aleksić.

Kod domaćina najefikasniji je bio Radisavljević sa 15 poena, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Mikić sa 18 poena.

KK "Svislajon Leotar": Krčum, Lužajić, Aleksić, Pelkić, Mijović, Milanović, Rikalo, Sudžum, Cvetković, Radisavljević, Ninković, Šakotić.

KK "Čelik": Dedić, Avdibegović, Damjanović, Begagić, Durmo, Durmić, Alić, Jurčević, Mikić, Hadžić.
Leotar se nalazi na drugogj poziciji na tabeli sa 21 bodom.