Večerašnjim koncertom profesora i učenika Muzičke škole "Dara Čokorilo" iz Nikšića završila se ovogodišnja koncertna sezona u Muzičkoj školi u Trebinju.

koncert muzicka skola trebinje

Gosti su, u periodu većem od jednog časa, izveli muziku Betovena, Angelisa, Grgina, Tansmana, Rahmanjinova, Doga, Šopena, Hačaturijana i Pijacola.

Učešće je uzelo 9 profesora i tri učenika Srednje muzičke škole.
Prepuna Koncertna sala muzičke škole je gromkim aplauzom podržala izvođače na klaviru, violini, violončelu, harmonici, klarinetu i gitari.
Večerašnji program je bio veoma zanimljiv i kvalitetan i imao je tri trija, jedno kamerno muziciranje, dva dua i solo numere.

"Sa lijepim osjećanjem, ljubavi i zadovoljstvom dolazim u Trebinje. Ovo je treći put da u toku ove godine naša muzička škola dolazi u grad na Trebišnjici. Prva naša posjeta je bila prilika da pokažemo duh Nikšića i kulture u Nikšiću. Organizovan je humanitarni koncert koji je bio izvanredno posjećen nakon katastrofalnih poplava u Republici Srpskoj. Drugi naš dolazak je bio povodom šezdesetogodišnjice rada Muzičke škole u Trebinju, gdje smo bili specijalni gosti na svečanom koncertu. Program koji smo izveli je koncipiran da bude zanimljiv publici bez obzira na stepen muzičkog obrazovanje", izjavila je direktor Muzičke škole, iz nama susjednog Nikšića, Vjera Vuković.

koncert muzicka skola trebinje

"Biće još susreta između naše dvije škole. Mi planiramo posjetu našim komšijama gdje namjeravamo održati koncerte učenika i profesora. Možda ćemo imati i zajednički koncert u Bileći, a neki planovi postoje za otvaranje jednog odjeljenja u tom gradu", naglasila je Dušanka Babić, direktor Muzičke škole u Trebinju.

Na kraju, gospođa Dušanka Babić je rekla da je u ovom polugodištu školske godine bilo desetak koncerata i dvadesetak internih časova. Svi učenici su nastupali a na koncertima su bili najbolji među najboljima.Sledeći nastup je na Svetosavskoj akademiji i povodom slave Svetog Save kao školske slave u Domu kulture, koju organizuju sve škole zajedno.