Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović, predložila je na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS novi sastav svog kabineta, a ni ovoga puta iz istočne Hercegovine neće biti ministara.

elektroprivreda rs

Imena predložena za resore u Vladi RS su: ministar finansija Zoran Tegeltija, unutrašnjih poslova Dragan Lukač, prosvjete i kulture Dane Malešević, rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, pravde Anton Kasipović, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić, zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, nauke i tehnologije Jasmin Komić,  uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić, trgovine i turizma Predrag Gluhaković, porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović, prostornog uređenja, građevinarstva i ekologija Srebrenka Golić, saobraćaja i veza Neđo Trninić, ekonomskih odnosa i regionalne saradnje Zlatan Klokić, izbjeglica i raseljenih lica Davor Čordaš.

Ipak, za razliku od prethodnog puta, najjačim javnim preduzećem Republike Srpske, "Elektroprivredom", upravljaće Hercegovac. Prema nezvaničnim saznanjima portala TrebinjeLive, u opticaju je više imena, a najbliži toj funkciji su predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Trebinje i narodni poslanik Luka Petrović i direktor rudnika "Gacko" i narodni poslanik Srđan Milović.

Spekuliše se sa još nekoliko imena koja su do sada bila na najodogovornijim funkcijama u Elektroprivredi i njenim zavisnim preduzećima. Pretendenti su Vladislav Vladičić, direktor "Elektrohercegovine", Ilija Tamindžija, narodni poslanik i direktor Direkcije za proizvodnju u Elektroprivredi Srpske, Ljubo Vuković, izvršni direktor HET- a.

U igri je, prije raspodjele resora u novoj Vladi RS, bio, kako saznajemo, i potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić.