Sekretar Gradskog odbora SNSD-a Trebinje Dragoslav Banjak rekao je da se pod hitno treba obaviti revizija finansijskog poslovanja lokalne administracije u Trebinju i da se prekinu spekulacije koliki je dug grada i koliko je novca ostalo zarobljeno u Bobar banci.

snsd go trebinje

On je ocijenio da lokalnu zajednicu u Trebinju karakteriše konstantno proizvođenje kriza i njihovo održavanje na visokom nivou, kao i uporno prebacivanje odgovornosti za sve loše poteze na drugu stranu.

Banjak je rekao novinarima u Trebinju da pominjanje sprege "Bobar kompanije" i SNSD-a nema smisla, ako se uzme u obzir činjenica da je lokalna zajednica upravo u Bobar banci otvorila svoj račun.

"Ni u jednoj lokalnoj zajednici ne susrećemo se sa problemima koji postoje u Trebinju, pa je logično postaviti pitanje do koga je to, da li do republičke vlasti, ili odgovorne treba tražiti, možda, u lokalnoj vlasti", kaže Banjak.

Trebinjski gradonačelnik Slavko Vučurević pozvao je Vladu Republike Srpske, Narodnu skupštinu, nadležno ministarstvo i Agenciju za bankarstvo da se odrede prema slučaju Trebinja i pomognu gradu koji je bankrotirao zbog "zarobljenih" sredstava u Bobar banci.

Vučurević je precizirao da je u Bobar banci, između ostalog, zarobljeno 2.338.000 KM operativnih finansijskih sredstava, kao i 100.000 KM dodatnih, koja su legla na račun posle prinudne uprave, iako je, kako kaže, bilo rečeno da će ta sredstva biti vraćena.