Trebinjski gradonačelnik Slavko Vučurević pozvao je Vladu Republike Srpske, Narodnu skupštinu, nadležno ministarstvo i Agenciju za bankarstvo da se odrede prema slučaju Trebinja i pomognu gradu koji je bankrotirao zbog "zarobljenih" sredstava u Bobar banci.

gradska administracija trebinje

Vučurević je precizirao da je u Bobar banci, između ostalog, zarobljeno 2.338.000 KM operativnih finansijskih sredstava, kao i 100.000 KM dodatnih, koja su legla na račun posle prinudne uprave, iako je, kako kaže, bilo rečeno da će ta sredstva biti vraćena.

"Nastojaćemo da od sredstva koje u međuvremenu prikupimo isplatimo socijalne kategorije stanovništva, a za ostalo nema novca", rekao je Vučurević novinarima danas u Trebinju i podsjetio da je u Bobar banci "zarobljeno" više od pet miliona KM.

On je najavio da će, ukoliko se uskoro ne nađe neko rješenje, građane pozvati da izađu na ulicu.

"Obraćali smo se svim nadležnim institucijama u BiH, ali nikakav odgovor nismo dobili", rekao je Vučurević i najavio da će se obratiti Agenciji za bankarstvo BiH, Centralnoj banci, Evropskoj agenciji za bankarstvo i određenim evropskim odborima koji prate legalnost rada banaka.

"Slučajem Bobar banke Trebinje je, uz Brčko distrikt, finasijski najviše pogođeno", istakao je Vučurević.