HERCEG-NOVI - U organizaciji Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore, u Mediteranskom Centru u Igalu sutra i u nedjelju biće održano Zimsko prvenstvo Crne Gore u plivanju.

Plivanje

Na prvenstvu učestvuju ekipe: Budva-m:tel, Stari grad iz Budve, Primorac iz Kotora i domaćin Jadran. Prvenstvo će biti održano u pet kategorija i očekuje se od 130 do 150 takmičara plivača rođenih od 1996. do 2004. godine za djevojke i muškarce.
Prvenstvo će otvoriti ujutru u 9.45 sati Mladen Klikovac, direktor Stručnog savjeta za plivanje u VPS Crne Gore.

Prvog dana takmičenja biće održan Kup južne regije gdje pored plivača iz Crne Gore učestvuju i takmičari iz Leotara iz Trebinja, Juga iz Dubrovnika, i KPK sa Korčule. Ovo takmičenje će biti održano sutra u prvom dijelu dana.

Istoga dana u 16.00 časova počeće prvenstvo Crne Gore koje će biti nastavljeno u nedjelju u 9.00 časova i u nedjelju poslijepodne od 15.00 časova.

Predviđene su nagrade za najbolju ekipu Crne Gore i najboljeg plivača i plivačicu. O regularnosti prvenstva brine Sudijski organizacioni odbor na čelu sa Goranom Zebićem iz Beograda, a o elektonskoj obradi rezultata na takmičenju brinu ljudi iz PK „Vračar“ iz Beograda.