Tijelo četrdesettrogodišnjeg Slobodana Žarkovića, radnika Rudnika Gacko, pronađeno je danas u rijeci Gračanici, osmog dana potrage, potvrdio je Srni direktor Rudnika Srđan Milović.

rite gacko radnici

Milović je zahvalio svim spasilačkim ekipama, iz Foče, Mostara, Hrvatskoj službi spašavanja, radnicima Rudnika i Termoelektrane Gacko, te svima koji su bili uključeni u potragu i nisu odustajali ni kada je bilo najveće nevrijeme.

Šef Spasilačke službe "Volf" iz Foče Nenad Ikonić potvrdio je Srni da je ekipa ove službe danas oko 13.00 časova pronašla tijelo Žarkovića oko 600 metara nizvodno od mjesta gdje se prevrnuo minubus koji je prevozio radnike.

Ikonić kaže da su u timu ove službe danas na terenu bila njih petorica i da su, pretražujući teren, pronašli tijelo radnika.

"Od prvog dana smo na terenu i nijednog trenutka nismo došli u situaciju da razmišljamo da prekinemo potragu, iako su uslovi bili veoma loši zbog hladne vode, niske temperature i kiše", kaže Ikonić i dodaje da su danas na terenu, osim njih, bili samo radnici Rudnika Gacko.

Minibus, koji je 2. decembra prevozio radnike na posao preko rijeke Gračanice povukla je jaka bujica i tada su dva radnika nestala, dok su se preostala četiri radnika spasila iskočivši iz vozila u rijeku.

Drugog dana potrage pronađeno je tijelo Miloja Miletića, radnika Rudnika.

Tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje tada je najavio da će protiv vozača minibusa "Jugoprevoza" Gacko Borislava Ivaniševića /56/ biti podnesena prijava zbog izazivanja opšte opasnosti, jer je upravljao minibusom preko nedozvoljenog prelaza, umjesto preko mosta koji se nalazi u blizini.