Kadeti, juniori i seniori PK „Leotar“ učestvovali su na Međunarodnom plivačkom mitingu „22. Aleksandria Gran Pri 2014“ koji je održan od 5. do 7. decembra u Solunu.

plivanje pk leotar trebinje

Na ovome izrazito kvalitetnom plivačkom takmičenju, na kome su se mogle plivati norme za predstojeće svjetsko prvenstvo u 50-metarskim olimpijskim bazenima, učestvovalo je 650 plivača iz 45 klubova iz Bugarske, Makedonije, Kipra, Grčke i Bosne i Hercegovine. Organizatoj je bio PK „PAOK“ iz Soluna uz podršku plivačkog saveza Grčke.

PK „Leotar“ u Solunu su predstavljali Ana Popović (2001), Marija Ninković (2000), Anastasija Vlatković (1998), Ana Čučković (1998), Balša Šarenac (1997) i Zoran Vujičić (1981).

Plivači Leotara i u Solunu su postigli odlične rezultate. Najuspješnija je bila Ana Čučković, njoj je, na 50m prsno, izmakla bronzana medalja za tri stota dijela sekunde. Ana je u finalnoj trci osvojila četvrto mjesto sa rezultatom 35,85, dok je za treće mjesto bilo potrebno plivati 35,82. Pored Ane u B finale, u disciplini 200m delfin, plasirao se Zoran Vujičić i zauzeo peto mjesto. Osim finalista ovoga takmičenja, Ane i Zorana, treba istaći da su i ostali plivači Leotara plivali veoma dobro, a posebno možemo istaći rezultat Balše Šarenca na 50m prsno 34,14, sa kojim je svoj lični rekord popravio za više od sekudu.

"Naši plivači su još jednom pokazali da i van granica naše države postižu odlične rezultate. Iako je sezona 25-metarskih bazena, a mi se mučimo sa odlascima na treninge u Herceg-Novi i Dubrovnik, ostvarili smo veoma zapažene rezultate u Solunu na 50m bazenu. Tamo plivači imaju vrhunske uslove, u Solunu gde je takmičenje održana na bazenu Posejdon, imaju 50m bazen na otvorenom gdje plivaju čitavu godinu, pa i sada kada smo tamo bili, kao i 50-metarski pokriveni bazen na kome je takmičenje održano, pored te velike razlike u uslovima za treniranje uspjevamo da budemo konkurentni za osvajanje najsjajnijih odličja i u inostranstvu. Ostaje žal za te tri stotinke i Aninom medaljom, ali to je sport i nadamo se da će drugi put stotinke odlučiti u našu korist", ističe Veljko Piljević trener PK Leotar