Nekultura parkiranja, ili pak umjetnost parkiranja, u našem gradu je i te kako izražena. Vozači, veoma često, ne vode računa kako i gdje parkiraju svoje automobile. Lokacije ne biraju, od trotoara i travnjaka do parkiranja na sred ulica, raskrsnica i pješačkih prelaza.

automobili parkiranje trebinje

Podstaknuti lošom disciplinom, ali i neodgovornošću sve većeg broja vozača, na društvenoj mreži "Fejsbuk" pokrenuta je stranica "Trebinjska umjetnost parkiranja", kojoj se za samo nekoliko dana pridružilo blizu 250 naših sugrađana.

"Cilj nam je skrenuti pažnju na bahatost vozača koja zabrinjava i kojoj nema kraja ako se nešto radikalno ne preduzme", navodi se kao cilj na fejsbuk stranici koju vode, za sada, nepoznati autori.

Građani sve češće komentarišu kako je Trebinju potreban takozvani "pauk servis", ali i veća kontrola od strane pripadnika policije.

Ipak, za sada, nije poznato da li će fotografije biti proslijeđivane CJB Trebinje, ali je već sada vidljivo da vozačima i nije baš svejedno kada svog "ljubimca" sa vidljivim registarskim oznakama vide na internetu. I to samo i isključivo zbog svoje neodgovornosti!

Na stranici na fejsbuku dnevno se objavljuje nekoliko fotografija, koje su počeli da šalju i naši sugrađani, a da li su i Vas "uhvatili u lošem parkiranju" saznaćete ako posjetite pomenutu stranicu.