Manastir Zavala, na obodu Popovog polja, proslavio je krsnu slavu, Vavedenje Presvete Bogorodice. Svetu arhijerejsku liturgiju služio je umirovljeni vladika Zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije, uz sasluženje sveštenstva i monaštva eparhije.

krsna slava manastira zavala

U toku liturgije okupljenim vjernicima, uz prigodnu besjedu, obratio se vladika Atanasije, ukazujući na značaj praznika, te pozivajući na mir, ljubav i slogu.

Otac Nikola, u ime vladike Grigorija, kazao je da je onaj ko sluša riječ Božiju i ko po toj riječi i nauci živi živ, što svjedoče svete tajne kroz pokajanje i smirenje.

"Da nam molitve Presvete Bogorodice uvijek budu pomoć u našem životu, ali i da imamo unutrašnje vrline i onu nevidljivu ljepotu, jer, kako kaže samopjevac, 'Sva ljepota careve kćeri je unutra'. To je ljepota svetih vrlina, od kojih je prva i osnovna sveto smirenje, jer je smirenje kćer čovječiju uzdiglo da bude majka Božija, a gordost je anđela spustila da bude demon", kazao je otac Nikola, čestitajući praznik, kako je rekao, "Svetoj Zavali, Svetom Hilandaru i svim svetinjama".

Nakon liturgije i rezanja slavskog kolača, u porti manastira za sve prisutne je postavljena trpeza ljubavi.

Najzaslužnijim su dodijeljene zahvalnice.

krsna slava manastira zavala