Za radnicima Rudnika "Gacko" Milojem Miletićem /27/ i Slobodanom Žarkovićem /43/, koji su jutros nestali u nabujaloj rijeci Gračanici i dalje se traga, a protiv vozača koji je radnike prevozio biće podnesena krivična prijava zbog izazivanje opšte opasnosti, rekao je Srni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje Žarko Milić.

te gacko

U trebinjskom Okružnom tužilaštvu kažu da je vozač minibusa "Jugoprevoz Gacko" Borislav Ivanišević /56/, koji je prevozio na posao šest radnika Rudnika "Gacko", prešao preko nedozvoljenog prelaza, umjesto mostom koji se nalazio nedaleko odatle.

Prelaz, potvrdili su Srni u Tužilaštvu, nije bio namijenjen za kretanje minibusa, već samo za teške građevinske mašine.

Prilikom prelaska preko betonskog prolaza, voda koja je bila nadošla povukla je minibus, a radnici su iskačući pokušali da se spasu. Dvojica su nestala u nabujaloj rijeci.

Direktor Rudnika "Gacko" Srđan Milović rekao je Srni da je u potragu uključeno više stotina lica, među kojima su četa za spašavanje, radnici Rudnika i termoelektrane, planinari, izviđači, vatrogasci, spasioci iz Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ sa čamcima, te pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Ukoliko radnici ne budu pronađeni do večeras, kaže Milović, u potragu će biti uključena i Specijalna ronilačka jedinica MUP-a Republike Srpske.

Miletić i Žarković su prije nekoliko mjeseci zaposleni u preduzeće Rudnik "Gacko".