Narodni demokratski pokret će poslati pismo predsjedniku Skupštine grada da se po hitnom postupku u dnevni red narednog zasjedanja gradskog parlamenta uvrsti razmatranje informacije o stanju finansijskih sredstava koje Gradska uprava posjeduje u Bobar banci.

ndp narodni demokratski pokret gradski odbor trebinje „Zaključno sa 30. junom, Grad Trebinje je na Bobar banci imao milion i 922 hiljade KM, a to su sredstva koja dolaze iz hidroakumulacija a namjenjena su za samozapošljavanje“, rekao je na današnjoj konferenciji za štampu Dragan Ukropina, potpredsjednik Gradskog odbora Narodnog demokratskog pokreta u Trebinju.

Prema njegovim riječima, za sljedeći kvartal planirano je da se ovaj iznos poveća za 663 hiljade KM, čime je ukupni iznos sredstava povećan na oko 2 i po miliona KM.

Podsjećamo, Agencija za bankarstvo RS uvela je u četvrtak prinudnu upravu u Bobar banku, zatvorila sve poslovnice i onemogućila klijentima banke da podižu depozite i ušteđevinu. O sudbini banke odluku bi trebalo da donesu akcionari, nakon što prinudna uprava sagleda ukupno stanje u vezi sa njenim poslovanjem.