Galerija Kulturnog centra u Trebinju bila je mjesto otvaranja izložbe "Digital Transfer", gdje su se predstavila četiri autora sa svojim radovima.

izlozba digital transfer trebinje

Projekat "Digital Transfer" je osmišljen od strane grupe umjetnika sa željom da zajedničkim snagama stvore sliku o opštem stanju, ali svako iz svog ugla i prema svojim osjećanjima.

Otvarajući izložbu, istoričar umjetnosti Dragan Čihorić je govorio o problemu smrti u mehaničkoj slici, odnosno o prolaznosti i šta se dešava sa tijelom nekoga ko nam je jako važan, šta se dešava sa tim kolektivnim tijelom društva.

"Zapravo, mehanički sistem, prostor koji je mehanizovan u kojem mi danas živimo, utiče na naše pojedinačno tijelo i sjećanje. Odnosno, na koji način između kamere, mehaničkog oka, i našeg organskog tijela može biti uspostavljena precizna veza koja zatim može na jedan umjetnički način biti uobličena i posredovana najširoj mogućoj publici", kazao je Čihorić, dodajući da se u svim predstavljenim radovima vidi, na neki način, paralelni život, život mehaničke istine, mehaničkog oka, koji nas nadgleda, uvrijeđuje i podređuje.

Izloženi su radovi Ljubomira Vučinića, Đorđa Arnauta, Željke Momirov i Anice Vučetić.

Organizatori izložbe, koju će publika moću da vidi do 14. decembra, su Univerzitet u Istočnom Sarajevu - Akademija likovnih umjetnosti Trebinje i Javna ustanova "Kulturni centar" Trebinje.

izlozba digital transfer trebinje