Kiša, ponegdje i obilnija, sutra se očekuje u svim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH, a meteoalarm je za trebinjsku, mostarsku i livanjsku regiju izdao narandžasto upozorenje.

i narednih dana kisa

Republički hidrometeorološki zavod navodi se da će jača kiša padati na jugu i zapadu, gdje se očekuju i obilnije padavine sa pljuskovima i grmljavinom.

Zbog kiše i vjetra meteoalarm je upozorio na opasno vrijeme za trebinjsku, mostarsku i livanjsku regiju.

Žuti meteoalarm izdat je za ostala područja u Srpskoj i FBiH i upozorava na potencijalno opasno vrijeme. Za regiju Banjaluka prognozirani su kiša i vjetar, a za ostale samo kiša.

Slab istočni i sjeveroistočni vjetar duvaće na sjeveru. Jutarnja temperatura vazduha od četiri do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od šest do 12, na jugu do 15 stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi i za naredne dane najavljuju padavine, kišu u nižim, a snijeg i susnježicu u višim predjelima.

Jača kiša u utorak će padati na jugu i jugoistoku, a na sjeverozapadu će biti najhladnije, pa će u višim predjelima na tom području padati snijeg i susnježica. Slično vrijeme očekuje se i u srijedu, jedino će na jugu tokom dana biti suvo sa sunčanim periodima.

Prema prognozi meteorologa, u četvrtak će biti pretežno oblačno i tmurno, slaba kiša ponegdje će padati na sjeverozapadu i sjeveru, a na jugu će biti suvo i sa sučanim periodima, ali će do večeri uz naoblačenje opet početi kiša.
Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da danas preovladava oblačno vrijeme sa kišom mjestimično.

Na Bjelašnici je danas bilo najhladnije, gdje su u 13.00 časova izmjerena tri stepena.

U Banjaluci, Bijeljini, Novom Gradu, Srpcu, Bihaću i Tuzli bilo je šest stepeni, a sedam u Doboju, Prijedoru, Srebrenici, Zvorniku, na Mrakovici i u Sanskom Mostu.

Osam stepeni izmjereno je na Han Pijesku, Čemernu i u Mrkonjić Gradu, devet na Sokocu, Ivan-sedlu, u Kalinoviku, Višegradu, Driniću, Rudom, Foči, Gacku, Bugojnu i Zenici. U Sarajevu je u 13.00 časova bilo 10 stepeni, Kupresu i Nevesinju 11, Bileći 13, Trebinju i Livnu 14, Mostaru 15 i u Neumu 18 stepeni Celzijusovih.