Gradsko kulturno-umjetničko društvo /GKUD/ "Svislajon Alat" iz Trebinja večeras je u Domu kulture u Trebinju priredilo tradicionalni godišnji koncert.

alat koncert

Bogatstvo pjesme, igre i tradicije večeras je sjedinilo sve prisutne, a mladost Trebinja još jednom je pokazala zašto je njihovo društvo najbolje, ali i najbrojnije. Naime, „Alat“ ima blizi 500 članova, koji su učesnici i brojnih humanitarnih akcija.

Predsjednik GKUD-a Dragan Mijović istakao je da je ovo bila uspješna godina za "Svislajon Alat" koji je nastupao u mnogim gradovima Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Rumunije i osvojio brojne nagrade i priznanja.

Na koncertu su nastupili juniorski i omladinski sastav sa igrama iz Hercegovine, Šumadije, Makedonija, Glamoča, Hana, Pomoravlja, te ženska pjevačka grupa "Nagorkinje" i orkestar.

Posebnu pažnju izazvala je jedanaestogodišnja Marija Kulaš koja je glumačkim darom i duhovitim najavama izmamila aplauze.

marija kulas koncert alat svislajon

Rukovodstvo "Alata" dodijelilo je priznanja najzaslužnijim kolektivima i pojedincima koji godinama pomažu rad Društva.

"Alat" je u toku ove godine priredio i Gospojinski sabor folklora, gdje su svoje znanje i umijeće, pored "Alatničara", pokazala i društva iz Kragujevca, Podgorice, Velikog Sempetera iz Rumunije, Bileće.

Takođe, juniorski sastav Omladinske sekcije "Alata" osvojio je "Zlatni opanak" na festivalu folklora u Valjevu, a "Alatničari" su i organizatori Vaskršenjeg koncerta koji je priređen u našem gradu.

Ove godine priredili su i koncert u znak sjećanja na prerano preminulu Vesnu Milojević Savatović, dugogodišnjeg člana tog društva.

alat godisnji koncert

godisnji koncert alata trebinje 2014

godisnji koncert alata trebinje 2014

alat koncert