Zaposleni u Radio Trebinju i Centru za informisanje i obrazovanje obilježili su danas 39 godina postojanja.

Radio trebinje

Predsednik Skupštine grada Trebinja Slobodan Prtilo čestitao je godišnjicu rada svim zaposlenim, kao i bivšim uposlenicima i osnivačima, poželjevši im da još dugi niz godina rade i sačuvaju tradiciju koju ima ovaj medij.

„Radio Trebinje je značajan resurs koji naš grad ima. On je zasigurno najslušaniji i najposjećeniji medij u gradu, što svakako pokazuje njegov značaj za Trebinje i njegove stanovnike“ – istakao je predsednik Gradske skupštine Slobodan Prtilo na prigodnoj svečanosti povodom obilježavanja godišnjice rada.

Direktor Centra za informisanje i obrazovanje Milan Grubač osvrnuo se na istorijat radija, tradiciju i značaj koji Radio Trebinje ima u životima naših sugrađana, istakavši da su sadašnji i bivši zaposleni svojevrsni „hroničari vremena“.

„Radio Trebinje je za 39 godina rada svojevrsni vremeplov našeg grada. Nije bilo lako održati objektivnost i profesionalizam svih ovih godina, naročito u vremenu atraktivnijih medija – televizije i interneta. Trajemo ovoliko dugo, prije svega, jer zaposleni vole svoj posao. Ova godina je značajna i po začetku nove djelatnosti – pokrenuli smo i internet portal radiotrebinje.com. a pratimo događanja u Trebinju i istočnoj Hercegovini, uz, svakako, aktuelne informacije iz zemlje i svijeta“, rekao je Grubač.

Rješenjem Skupštine opštine Trebinje 29. novembra 1975. godine. godine zvanično je počeo sa radom “Radio Trebinje” kao radna jedinica u sastavu ustanove Centar za informisanje kulturu i obrazovanje  u Trebinju.

U prvo vrijeme program je periodično emitovan na srednjem talasu da bi se kasnije prešlo na emitovanje programa na ultrakratkom talasu 95,9 MHz.

Radio Trebinje danas ima devet sati programa vlastite produkcije, iz svih oblasti života, a centralna informativna emisija Dnevnik Radio Trebinja od 15 časova i dalje je najslušanija u regiji.