Ovih dana smo svjedoci da se na trebinjskim portalima vodi  „žestoka“ politička borba između PDP-a i SNSD-a, koja bi, da je sreće, trebala da se odvija u klupama Skupštine grada, sa konkretnim idejama, prijedlozima i kritikama, a ne na ovakav jeftin način, prepucavanjima na stranicama portala.

ndp narodni demokratski pokret gradski odbor trebinje

Izgleda da je hrabrost i političko djelovanje, koje treba da bude u klupama Skupštine grada, potpuno otupilo i da je sve ovo što se dešava preko  elektronskih medija, postala samo jeftina zabava za narod.

Ako postoji politička volja da se promijeni nešto nabolje, i kod pozicije i opozicije, onda to treba rješavati na konkretan način, sa konkretnim idejama, konkretnim imenima, nosiocima i prijedlozima. Ovako, u poslaničkim klupama tokom skupština, slušamo samo blago pucketanje prstima PDP-a i SNSD-a, a u večernjim satima u objektima zabave i ishrane gledamo te iste protivnike kako jedan drugog zagrljeni proizvode u serdare i vojvode.

Ljudi koje su izabrali građani Trebinja, koji trebaju da predstavljaju i vode grad naprijed, očito su pogriješili mjesto političke borbe. Mi ih napominjemo i opominjemo da se to radi u klupama Skupštine grada, a ne pored kompjutera i nadamo se da će ova rovovska borba koja se vodi ćorcima, između SNSD-a i PDP-a, konačno prestati.

Ako žele dobro ovome gradu i narodu, ako imaju konkretne ideje i rješenja, onda te ideje trebaju inicirati i sprovesti kroz legalne institucije grada.

Narod zaslužuje ozbiljne i odgovorne pojedince i političku borbu u Skupštini grada od koje će građani Trebinja imati neku korist, a ne ovakve, jeftine sapunice, kreirane u dogovorima SNSD-a i PDP-a.