Povodom saopštenja Gradskog odbora SDS Trebinje, jutros je reagovao trebinjski SNSD. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

snsd go trebinje

Postoje saopštenja na koja se mora reagovati, jer su pisana u punoj kontradiktornosti, pa zaslužuju da se čitaocima istumače, kako ne bi ostali zbunjeni i neinformisani.

Jedno takvo saopštenje uputio je javnosti GO SDS Trebinje. Gotovo je nevjerovatno kako oponiraju sami sebi, već od prvog pasusa, primjećujući kako saopštenje na koje reaguju, ne zaslužuje da se uopšte reaguje!

Dalje kažu da „nazovi pobjednici“ Opštih izbora u RS nemaju šta novo ponuditi, kao što nisu imali ni u proteklih deset godina. To što je SNSD pobjednik izbora na svim nivoima, sem za predsjedništvo BiH (SDS ni tu nema epitet pobjednika), i što je prije tri dana ta izborna pobjeda manifestovana skupštinskom većinom u izboru predsjednika Narodne skupštine RS, govori da SDS ima problema sa izbornom matematikom, ali još gore od toga, sa političkom kulturom i odgovornošću.

Očigledno „vječiti gubitnici“ nemaju unutrašnju snagu da priznaju sebi da i nakon deset godina ostaju opozicija i da je narod podržao upravo one za koje SDS u svom saopštenju kaže da ništa novo nisu ponudili.

Ponuda SDS-a je svađalačka retorika, nepriznavanje rezultata izbora, nepoštovanje institucija, što se manifestovalo i odbijanjem za odlazak na konsultacije kod predsjednika Republike Srpske. Ovo je samo nastavak politike koja je proklamovana i u izbornoj kampanji, kada je SDS imao „problema“ i sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Irinejem, predsjednikom Putinom, premijerom Vučićem, Kusturicom... Istovremeno nije bio problem da lider SDS-a održi predavanje na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu (federalnom) i da tamo bude predstavljen kao nova bosanka politička snaga.

Gospodo iz GO SDS Trebinje, valjda vam je jasno da je Republiku Srpsku stvorila Vojska RS koju su sačinjavali svi njeni građani, a ne samo članovi vaše stranke. Tadašnjem rukovodstvu Republike, svakako, treba odati priznanje za vođenje naroda kroz najteži period, krvavog otadžbinskog rata. Šta danas o vama koji vodite SDS misle stvaraoci Republike Srpske, okupljeni u Asocijaciju stvaraoca javnosti je poznato. Takođe, svoj stav o vašem činu paktiranja sa sarajevskim političkim krugom su izrazili i veterani VRS.

Ovdje je vrlo važno objasniti da se Savjet ministara, do vašeg čina, sastavljao jer je to ustavna obaveza, znači što se mora, a ne kao što ste vi to uradili zato što se želi. Zaboravljate da je BiH servis entiteta, a ne državna tvorevina koja se izdiže iznad entiteta i njihovih interesa. Samim tim pravite presedan koji može imati dalekosežne, negativne posljedice za Republiku Srpsku.

I jedan savjet na kraju, prestanite biti servis PDP-ovoj dezerterskoj većini, koja grad vodi u izolaciju i haos. Vaše „pranje“ na posljednjoj sjednici gradskog parlamenta, kada ste kritikovali negativne pojave u gradskoj administraciji, nije iskreno, već je usmjereno kao dodatni pritisak na gradonačelnika da udovolji vašim zahtjevima u rebalansiranom budžetu, kao i u budžetu za narednu godinu. Takvom politikom ne donosite dobro ni gradu, ni sebi.

I još nešto, neka nama Bosića i Tadića i da nam vode SDS što duže. Nemojte slučajno da ih se kutarišete.