Iako je prije dvadesetak dana završen prvi dio sezone Prve lige Republike Srpske, rukovodstvo jesenjeg šampiona Leotara ne miruje i već pravi planove za proljeće.

konferencija za novinare fk leotar

Nova uprava zatekla je veliki dug, ali cjelokupna situacija ujedinila je cijelo Trebinje.

- Dug je bio veći od 2.000.000 maraka. Međutim, prije svega radna grupa, pa poslije svi igrači, stručni štab, uprava i svi zaposleni u klubu i članovi kluba sa predsjednikom Simeonom Dučićem na čelu izveli su nemoguću misiju. Odblokiran je račun, isplaćene su tužbe i blokade igračima i trenerima, plaćene su sve obaveze iz ove polusezone, smanjen je dug za oko 700.000 maraka, potpisan je ugovor sa UEFAA za rekonstrukciju stadiona - izjavio je bivši fudbaler, a sada koordinator sportskog sektora Darko Dreč.

Bio je jedan od rijetkih koji je na samom početku vjerovao da je moguć oporavak kluba.

- Nekoliko entuzijasta i ljubitelja Leotara nisu dozvolili da se klub izbaci u najniži rang takmičenja i ugasi, pa su preuzeli brigu o njemu u najtežem trenutku u kom se klub našao od svog osnivanja. Formirana je nova Skupština, Upravni odbor i ostali organi, a glavni i osnovni cilj je bio da se klub ne ugasi i nastavi takmičenje u Prvoj ligi - rekao je Dreč.

Takmičenje u jesenjem dijelu prvoligaškog karavana završeno je na prvom mjestu tabele, ispred Kozare i Rudar Prijedora koji imaju dva boda manje od Trebinjaca, koji su skupili 26 bodova.

- Naravno da ima još mjesta za poboljšanja i to u svakom aspektu kluba. Svaki dan smo na stadionu, analiziramo i pravimo planove za nastavak takmičenja - istakao je Dreč.

Ipak, klub ne može da nastavi dalje bez pomoći svih struktura.

- Sav taj trud doveo je do toga da se na polusezoni nađemo na prvom mjestu na tabeli, što je veliko iznenađenje, s obzirom na probleme sa kojima se klub susretao. Hvala navijačima i svima koji su bili uz nas i dali nam podršku. Nadam se da će ona biti još veća u narednom periodu i da će svi podržati sistem koji smo uspostavili. Sada smo klub gdje su trebinjska djeca dobrodošla - dodao je Dreč.

Mladi

Dreč je posebno ponosan na činjenicu da je u teškoj situaciji klub uspio da isforsira plejadu mladih igrača, koji su u prethodnim godinama bili zapostavljeni.

- Imamo veliki broj mladih igrača koji su debitovali za prvi tim, veliki broj reprezentativaca RS svih uzrasta, a najmlađi kapiten u istoriji kluba Miloš Aćimović dobio je poziv u U18 reprezentaciju Srbije. Takođe, imamo odličnu kadetsku selekciju, koja je upisala sve pobjede u prvenstvu. Andrej Đurić je postao najmlađi debitant u klupskoj istoriji, a uz njega je i Aleksandar Begenišić - rekao je Dreč.