Povodom javnog oglašavanja Gradskog odbora SNSD- na nekim medijima, Gradski odbor SDS–a izdaje sljedeće saopštenje za javnost, koje prenosimo u cjelosti.

glavni odbor sds-a zasijedao u trebinju

Postoje saopštenja na koja uopšte ne treba reagovati, jer po stilu kojim su pisana, po temi koju žele da obrade i naročito po poruci koju bi trebalo da upute čitaocima i slušaocima, uopšte ne zaslužuju pažnju ni poštovanje.

Jedno takvo saopštenje uputio je javnosti, ovih dana, GO SNSD-a Trebinje.

Gotovo je nevjerovatno čime se bave i šta pišu pobjednici Opštih izbora u RS, i to samo mjesec i po dana od onakve „nazovi pobjede“.

Valjda svjesni načina na koji su došli do pozitivnog izbornog rezultata, sa ukusom jeftine paštete i makarona, izgleda da je proradila savjest ili, vjerovatnije, strah od ovakve pobjede.

Bez obzira šta je u pitanju, jasno je da autori saopštenja za javnost iz GO SNSD-a nemaju ideja šta ponuditi nakon izbora, kao što ih nisu imali ni u proteklih 10 godina. Zato je razumljivo što nastoje produžiti prljavu retoriku iz predizborne kampanje, ali je neshvatljivo na koji način žele biti „veći katolici od Pape“.

Pa zar vama koji ste obznanili političku osovinu SNSD-HDZ i koji se tako žestoko borite za hrvatske nacionalne interese i treći entitet, sada smeta riječ povijest, koju bi rado da čujete iz usta predstavnika SDS-a i ostalih političara Saveza za promjene?

Pa zar vama koji ste samo nekoliko dana poslije izbora otrčali u Sarajevo na noge Bakiru, kako bi obezbijedili vlast i na državnom nivou, sada toliko paraju uši arhaizmi koji su se koristili ili još uvijek koriste i u vašim kućama: kotula, čuruk itd?

Zar mislite da se tako brane srpski nacionalni interesi i Republika Srpska?

Gospodo iz GO SNSD Trebinje, valjda vam je jasno da se za ove svete kategorije ne mogu jače i iskrenije boriti oni koji su rat, u kome je stvorena Republika Srpska, posmatrali sa strane, od onih koji su je stvarali u krvavom otadžbinskom ratu. Mnogi od vas su ovaj rat posmatrali iz Podgorice ili Beograda, a zadnja linija odbrane bila vam je na Vilusima, a ne na Bobanima ili Vlaštici.

Ne mogu ratni profiteri, šverceri cigaretama i duvanom i dezerteri, dijeliti lekcije SDS-u, bar ne o događajima iz tog perioda.
Neprirodne su insinuacije na račun naše saradnje sa vašim dojučerašnjim koalicionim partnerima.

O paravopisu, gramatici i leksici uopšte možemo raspravljati, ali nema potrebe da se plašite, kako kažete, „tektonskih promjena“ u toj oblasti.

Tu ih neće biti, ali hoće u oblasti ekonomije, borbi protiv kriminala i korupcije i svim ostalim oblastima, čiji parametri, odnosno rezultati vaše osmogodišnje vladavine, ovu zemlju svrstavaju među najgore na svijetu.

Mnogih, koji su nas doveli u ovakvo stanje, se treba osloboditi ili „kutarisati“, kako god hoćete.