Pored zasluga za „procvat“ Trebinja u svakom pogledu, još uvijek aktuelni gradonačelnik Slavko Vučurević, ostaće upamćen i po tome što je u našu političku terminologiju elektronskim putem uveo pojmove „kotula“, „čuruk“, „kobilja glava“...i slične arhaizme., navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNSD-a Trebinje.

snsd go trebinje

"Znamo da su arhaizmi zastarjele riječi koje su postale dio pasivne leksike. Oni su simbolički obilježeni i rijetko se koriste. Gradonačelnik Trebinja ih često koristi, pogotovo, turcizme", kaže se u saopštenju u kojem se dodaje da je jasno da je to dio nove „obrazovne kulture“ koja se promoviše kroz zajedničko djelovanje SDA, DF-a i tzv. Saveza za promjene.

Prenošenje nadležnosti na nivo BiH, kroz formiranje novog ministarstva za obrazovanje, je proklamovani cilj ove družine, spremne na tektonske promjene. Tako će u našim udžbenicima za matematiku biti normalno vidjeti zadatak gdje djeca trebaju da se „kutarišu“ (oslobode) zagrade ili u udžbenicima za istoriju/povijest da je u Srebrenici počinjen genocid. Ono što nije uspio Alija, potpomognut raznim Lazovićima, Bogićevićima i Mijatović-Ljujićima, uspjeva Bakir, uz nesebičnu pomoć Bosića, Čavića, Ivanića...i jedna i druga garnitura „Srba“ ima isti zajednički sadržilac, nije ih izabrao narod, već ih Izetbegovići uvode u vlast, ističe se u saopštenju SNSD-a.

"Kao i tada i danas je srpski narod dovoljno osvješćen i zna odakle prijeti stvarna opasnost. Zato je ukazao puno povjerenje onima koji će biti stvarni zaštitnici nacionalnih interesa, baš kako je to bilo i u ona vremena od prije dvadeset i nešto više godina. Nekako mnogo podudarnosti između dva događaja", dodaje se u saopštenju.

Oni koji imaju u Republici Srpskoj 36 zastupnika (tako ih Slavko nazva u svom saopštenju) žele da dođu do 42 poslanika. Postavlja se pitanje ko ovdje promoviše politiku kupovine, i na koji način su pokušali da poslanike vladajuće većine prevedu u svoj blok. Stvari su očigledno „svjesno“ izokrenute, pa umjesto da narodu objasne šta su to potpisali u Sarajevu i obećali kroz „tektonske promjene“, zamajavaju narod navodnim kupovinama onih koji imaju dovoljan broj poslanika kroz izbornu volju građana. No, to im neće proći, tvrde u SNSD-u.

"I na kraju, hvala gospodinu Vučureviću, na učešću u bogaćenju naše političke terminologije, a eventualni "Bakirovi srbi" neka dobro razmisle šta dobijaju, a koliko gube. La(h)ko je to izvagati. Kantar nacionalne odogovornosti ima samo jedan tas", zaključuje se u saopštenju GO SNSD Trebinje, koje je potpisao predsjednik odbora Luka Petrović.