Narodna skupština Republike Srpske večeras je jednoglasno prihvatila izvještaj Komisije za izbor i imenovanja i verifikaciju mandata narodnim poslanicima, koji su nakon toga položili svečanu zakletvu.

narodni poslanici polozili zakletvu

U Komisiju za izbor i imenovanja prethodno su izabrani Radovan Vuković - predsjednik, Vukota Govedarica - zamjenik predsjednika, te članovi Radovan Višković, Vesna Jungić, Slavko Dunjić, Duško Ilić, Davor Šešić, Miroslav Brčkalo i Nedeljko Milaković.

Narodna skupština nije prihvatila prijedlog zaključka kluba poslanika SDS-SRS Republike Srpske, kojim parlament Srpske traži od nadležnih organa i institucija, prije svega, Ministarstva unutrašnjih poslova i Specijalnog tužilaštva Srpske da provede detaljnu istragu o navodima iz objavljenog audio materijala o "kupovini" narodnih poslanika i prisluškivanju predsjednika Vlade Željke Cvijanović i da o tome izvijeste republički parlament u roku od 30 dana.

Poslanik NS-a Adam Šukalo rekao je da podržava predloženi zaključak.

Predsjednik i potpredsjednici položili svečanu zakletvu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i potpredsjednici Srpske Josip Jerković i Ramiz Salkić položili su danas svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Prije polaganja svečane zakletve, sertifikate Dodiku, Jerkoviću i Salkiću  uručio je predsjednik Centralne izborne komisije BiH Stjepan Mikić.