Sastav sarajevskog "Sparsa" poslije sinošnje pobjede u Bileći, nakon četvrtog kola, sa trebinjskim "Svislajon Leotarom" dijeli prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

leotar mladost kosarka liga 12

U taboru Trebinjaca se nadaju da će nastaviti pobjednički niz, te da će prikazati dobru igru sa kojom će ostvariti pozitivan rezultat.

Prvotimac "Sparsa" Nikola Đurasović mišljenja je da je sarajevski tim bolji od "Leotara", kao i da ekipa iz Trebinja sigurno ne dolazi sa bijelom zastavom.

"Leotar ima dobre igrače koji mogu napraviti problem, ali potrudićemo se da im ne dozvolimo da naprave iznenađenje", kazao je Đurasović.

U protekla četiri kola četa Dragoljuba Vidačića pokazala je dobru, kolektivnu i borbenu igru, što govore i statistički podaci igrača "Leotara".

Vladimir Aleksić, Dušan Cvetković i Milan Radisavljević najviše su bili na terenu u prethodnim utakmicama, dok su najefikasniji bili Dejan Šakotić 63, Vladimir Aleksić 57 i Milan Radisavljević 50 poena.

Što se tiče prosjeka koševa (u odnosu na vrijeme provedeno u igri) Dejan Šakotić 15,8, Vladimir Aleksić 14,3 i Milan Radisavljević 12,5 koševa. Najviše skokova imali su Dušan Cvetković 25, Srđan Milanović 21 i Vladimir Aleksić 20. U asistencijama najbolji su bili Milan Radisavljević 11 i Vladimir Aleksić 7.

Uz sve pomenute veliki doprinos na diobi prvog mjesta su dali: Bojan Pelkić, Marko Rikalo, Gojko Sudžum, Đorđe Ninković, Stefan Mijović, Milan Lužaić i Ivan Krčum.

"Leo" je do sada ostvario koš razliku 314:278.

Košarkašima "Svislajon Leotara" želimo puno uspjeha u subotu, 22. novembra, kada, u okviru petog kola Premijer lige BiH, igraju derbi lige sa ekipom "Sparsa" u Sarajevu. Početak je u 19.30 časova.