Plivački klub "Leotar" proteklog vikenda učestvovao je na Međunarodnom plivačkom mitingu „3. kup Kragujevca“. Takmičenje je održan na zatvorenom olimpijskom bazenu SC „Park“ u Kragujevcu, u velikom 50-metarskom bazenu.

marija ninkovic

Trebinjski klub na „Kupu Kragujevca“ su predstavljale četri plivačice: Ana Popović (2001), Marija Rosandić (2000), Marija Ninković (2000) i Ana Čučković (1998).

Iako u zimskoj sezoni plivači PK „Leotar“ treniraju u 25-metarskom bazenu uspjeli su da u Kragujevcu ostvare odlične rezultate osvojivši četiri medalje, od čega tri zlatne i jednu bronzanu.

Najuspješnija plivačica PK „Leotar“ bila je Ana Čučković (1998) sa osvojene tri zlatne medalje na 50 i 100 metara prsno i 200 metara slobodno. Marija Ninković (2000) osvojila je bronzanu medalju u disciplini 100 metara delfin.

marija ninkovic

Na mitingu u Kragujevcu učestvovalo je 609 plivača iz 26 klubova iz Bugarske, BiH i Srbij, a predstavlja jedno od najmasovnijih takmičenja u toku godine u plivačkom sportu u Srbiji.

Do kraja tekuće godine plivače Leotara očekuje nova takmičenja u Solunu, Zenici, Banjaluci, na kojim se od trebinjskih delfina očekuje da potvrde svoj kvalitet.