Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje, od 10 do 30. novembra, s ciljem prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima su učesnici traktori i radne mašine, policijski službenici provode preventivno represivnu akciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozači traktora i radnih mašina, bezbjedno učestvujte u saobraćaju“.

traktor

Policijski službenici Centra su, od marta do novembra, u vezi ove problematike, proveli više aktivnosti i uočili i sankcionisali više prekršaja. Najčešći uočeni i sankcionisani prekršaji su neispravna svjetlosna signalizacija i neposjedovanje žutog rotacionog svjetla.
U prvih devet mjeseci ove godine, na području Centra javne bezbjednosti Trebinje, nije evidentirana nijedna saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala vozila iz ove kategorije.
Takođe, pored ispravnosti svjetlosne signalizacije, apelujemo na vozače poljoprivrednih mašina da prilikom izlaska na kolovoz očiste točkove traktora ili radnih mašina jer blato na kolovozu može dovesti do ugrožavanja ostalih učesnika u saobraćaju.