Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje su dokumentovali i juče, 10. novembra, Okružnom tužilaštvu u Trebinju podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Osiguranička prevara“ protiv lica inicijala O.M. i M.V. iz Trebinja, saopšteno je iz CJB Trebinje.

policija

Naime, 16.aprila tekuće godine, u 15.02 časova, Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Trebinje prijavljena je saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo vozilo marke „škoda“, kojim je upravljalo lice inicijala O.M., i vozilo marke „opel“, kojim je upravljalo lice inicijala M.V..

Izvršenim vještačenjem utvrđeno je da se radi o fingiranoj saobraćajnoj nezgodi, te da prikazana oštećenja na vozilu nisu nastala u toj saobraćajnoj nezgodi.

Takođe, je utvrđeno da je osumnjičeni O.M., 19. juna tekuće godine, na osnovu lažnog prikazivanja ove saobraćajne nezgode i oštećenja, izvršio naplatu štete u iznosu od 3.410,88 KM na štetu jedne osiguravajuće kuće.

U ovoj godini ovo je deveto dokumentovano krivično djelo u vezi sa fingiranjem saobraćajnih nezgoda čiji je cilj naplata osiguranih suma novca.