Republika Srpska je najveća vrijednost svih bitaka u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu, rekao je ministar prosvjete i kulture Srpske Goran Mutabdžija.

goran mutabdzija ministar

Mutabdžija je istakao da "Mitrovdanske bitke" na području Nevesinja dokazuju da je Republika Srpska branjena na svakom njenom dijelu i da su borci herojski branili slobodu.

Prema njegovim riječima, narod Nevesinja je u tim presudnim borbama pokazao visok moral i bio spreman da, pred mnogo nadmoćnijim neprijateljem, položi život za svoj narod i teritoriju.

Mutabdžija je rekao da Vlada Republike Srpske ne može riješiti sve probleme socijalnih kategorija ni sva pitanja demobilisanih boraca i ostalih kategorija, ali da traži najbolja rješenja i da je sada najvažnije pitanje iznalaženje radnih mjesta.

"Vlada je na području Nevesinja realizovala više projekata od velikog značaja za razvoj ove opštine. Svjesni smo da sve to nije dovoljno i Vlada ulaže značajnu energiju da privuče investitore kako u Nevesinje, tako i u druge dijelove Srpske", istakao je Mutabdžija.

Mutabdžija je poručio da je Vlada Srpske spremna, kao i do sada, da u okviru svojih mogućnosti gradi srećniju budućnost za sve njene građane.

Ministar Mutabdžija je prisustvovao obilježavanju krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske i "Mitrovdanskih bitaka 1992. i 1994. godine na nevesinjskom ratištu".

Nakon polaganja vijenaca na spomen-obilježje poginulim nevesinjskim borcima, Mutabdžija je istakao da nikada ne treba zaboraviti herojstvo srpskih boraca i njihova stradanja, te velike zasluge za stvaranje Republike Srpske.

U dvije mitrovdanske ofanzive na području Nevesinja poginula su 64 borca, a više stotina je ranjeno.