Iz štampe je izašla zbirka pjesama našeg Trebinjca Rajka Tanasijevića pod nazivom "Nebeske dveri", koja sadrži dvadeset i osam pjesama.

nebeske dveri rajko tanasijevic

U recenziji pjesnik Božidar Glogovac je napisao da poezija Rajka Tanasijevića počiva na Svetom Savi, kao prvom u svemu, zatim Ostroškom Čudotvorcu, Njegošu i Dučiću, kao epsko-lirskim gromadama.

"Čitajući njegove pjesme u rukopisu očigledno se vidi da su se u njemu taložili stihovi još od malena, te ih on evo očêpi divnom zbirkom kojoj dade ime – ni manje, ni više nego: 'Nebeske dveri'", napisao je Glogovac, dodajući da je Rajko ponešto naučio od Šantića i Dučića, te da zbog toga nije ni čudo što su pjesničke strofe ispunjene žalom.

Autor je pjesme svrstao u četiri ciklusa: Korijeni, Ozeblo sunce, Sjaj zvijezda i Nebesa zbore.

"Povod za pisanje ovih pjesama je neposredna stvarnost. Obilježen vremenom i zavičajnim prostorom, on složene višeznačne teme ostvaruje i vrednuje sa biografskog, lokalnog i univerzalnog stajališta", napisao je mr Milovan Rosić.

Rajko Tanasijević rođen je 1986. godine u Trebinju, gdje je završio osnovnu i srednju školu, kao i osnovne i postdiplomske studije koje je studirao na Fakultetu za proizvodnju i menadžment u Trebinju.

Sekretar je Srpskog prosvjetnog i kulturnog društa "Prosvjeta" Gradski odbor Trebinje.

Autor i koautor je nekoliko stručno – naučnih radova iz oblasti mašinstva. Istorijske radove je objavljivao u raznim novinama i časopisima kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Poeziju je objavljivao u nekoliko zbornika i časopisa.

Do sada je objavio dvije knjige: „Pouke i poruke tri Srpska Istočnika – Sv. Nikolaj Žički, Otac Tadej, Patrijarh Pavle“ i „Srednjovjekovna groblja na području Zagore trebinjske“.