Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, sa većinom koju posjeduje u lokalnom parlamentu, vodi grad u bankrot, zaustavljene su sve investicije, a uzima pozajmice sa računa sa kojih ne bi trebalo, upozorio je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Luka Petrović.

luka petrovic snsd trebinje Petrović je najavio da će se SNSD preciznije oglasiti o ovom pitanju nakon što ekonomski stručnjaci detaljno analiziraju poslovanje gradske administracije za devet mjeseci, napominjući da je neizbježan deficit budžeta.

On je ukazao i na neredovno održavanje sjednica Skupštine grada, te istakao da je SNSD od ranije upozoravao na nepravilnosti i nedosljednosti u provođenju i realizaciji budžeta.

"SNSD je upozoravao na bankrot budžeta, a i gradonačelnik je uvidio da će biti završen za deficitom", dodao je Petrović.

On je rekao da je na dnevnom redu Skupštine grada već trebalo da se nađe plan izvršenja budžeta, prijedlog rebalansa, te nacrt budžeta za narednu godinu, ali da nijedna od tih važnih tačaka nije razmatrana.

Petrović kaže da je Vučurević uzeo novac od prodaje nekretnina u gradskom vlasništvu - đačkog doma i ortopedije, te zemljišta za izgradnju prodajno-servisnog centra kompaniji "Bingo", najavljujući da će SNSD ispitati da li je novac od ove prodaje utrošen za investicije ili u druge svrhe.

Prema njegovim riječima, pogubnost ovakvih poteza gradonačelnika i njegove samovolje prepoznaju i njegovi bliži saradnici, zbog čega trebinjska gradska uprava ostaje bez vrijednih i stručnih ljudi.

"U narednom periodu vidjećemo da li će Vučurevići koalicioni partneri ostati da poštuju njega i ovakvu njegovu politiku, a ne zakon", rekao je Petrović i dodao da se u narednom periodu očekuje osipanje podrške trebinjskom gradonačelniku, koja mu je do sada davala legitimitet.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević ranije je potvrdio da je za šest mjeseci ove godine postojao deficit gradskog budžeta, napominjući da se on u skladu sa zakonskim propisima može pokriti prošlogodišnjim suficitom od pola miliona maraka.