U prostorijama Narodne biblioteke Trebinje večeras je održano pjesničko veče, predstavljanjem knjige "Zaspali svici na rukama", autora Miladinke Musić, koja je bila malena da primi sve zaljubljenike pisane riječi.

knjizevno vece miladinke music trebinje narodna biblioteka

O knjizi su večeras govorili pjesnik Dušan Govedarica, prof. Đorđe Dabarčić iz Gacka i Novica Telebak, predsjednik Književne zajednice "Jovan Dučić" i predsjednik trebinjske "Prosvjete", a u prigodnom programu su učestvovali Marijana Anđelić i Dragana Pavićević, koje su čitali stihove iz večeras predstavljene knjige. Njih dvije su zatim sviranjem na gitari osvježile ovo poetsko veče.

Miladinka Musić imala je i svoje goste, koji su kazivali svoje stihove, a to su Dobroslav Ćuk, Radoslav Milošević, Rajko Tanasijević i Nikšićanin Jovan Drašković.

Knjiga "Zaspali svici na rukama" sastoji se od više ciklusa pjesama. Prvi ciklus zove se "Riječ", koja u jedan sedmodnevni svijet ljudskog trajanja uvodi riječ kao nešto najmoćnije.

Ciklus pjesama "A mene samo boli" je poetska slika srpskog usuda koji se i danas dešava, a to je Kosovo, dok je ciklus pjesama "Skadar na Bojani" sastavljen od dvanaest pjesama naslovljenih imenima mjeseci.
Završni ciklus pjesama čine "Haiku varijacije", koje  predstavlja filozofsko tumačenje života.

Izdavači ove knjige su Književna zajednica "Jovan Dučić" i SPKD "Prosvjeta" Gradski odbor Trebinje.knjizevno vece miladinke music trebinje narodna biblioteka

Miladinka je rođena u Srbiji, školovala se u Nikšiću, gdje je i završila Pedagošku akademiju. Radila je kao prosvjetni radnik u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju.
Ovo je njena druga zbirka pjesama, a prva zbirka za djecu, nosi naziv "Raspjevana slova".

                                                                                        Ovo je zadnja pjesma iz ciklusa "Haiku varijacija":
"Jutro šapuće
na grani, u postelji.
Pišem Haiku"!