Vidoslov Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske predstavio se na 59. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, na kojem je učestvovalo preko 470 izdavača iz Srbije i inostranstva, a čiji je ovogodišnji slogan "Vrijeme je za knjigu".

stand eparhije zahumsko hercegovacke i primorske sajam knjiga beograd 2014

Na štandu eparhije kažu da su predstavili nove brojeve "Vidoslova", koji izlaze tri puta tokom godine, kao i ranija izdanja knjiga. Dodaju da posjeta Sajmu nije na prošlogodišnjem nivou, ali da su sve u svemu zadovoljni ovogodišnjim sajamskim danima.

Marija Grgurević, ispred štanda EZHiP, kaže da su na ovogodišnjem štandu, kao i prethodne godine, predstavljena i izdavačka djelatnost Društva za očuvanje baštine „DOB“ iz Gacka.

Veliku pažnju javnosti izazvalo je predstavljanje foto-monografije „Put Sv. Vasilija“, koja sadrži 78 fotografija, štampana na tri jezika, srpskom, ruskom i engleskom, koju su zajednički realizovali Foto-kino klub Trebinje i Društvo za očuvanje baštine „DOB“ iz Gacka.

Takođe, u realizaciji ova dva udruženja, na štandu eparhije našla se i foto-monografija „Trebinje – grad sunca“.

stand eparhije zahumsko hercegovacke i primorske sajam knjiga beograd 2014

Zemlja-počasni gost ovogodsišnjeg Međunarodnog sajma knjiga je Narodna Republika Kina, i zbog njene impresivne izlagačke ponude, prvi put ove godine, štand počasnog gosta na 1.000 kvadratnih metara smješten je u hali 2.

Kada je riječ o srpskoj kulturi i istoriji, program je usmjeren na obilježavanje dva vijeka od izlaska prvih djela Vuka Karadžića - Pismenice i pesmarice, 150 godina od rođenja Branislava Nušića i 100-godišnjice od početka Prvog svjetskog rata.

Sajam završava danas.

stand eparhije zahumsko hercegovacke i primorske sajam knjiga beograd 2014