Crnogorski državljanin uhapšen je jer je pretresom njegovog automobila na graničnom prelazu Klek, između Hrvatske i BiH, pronađeno više od 10 kilograma marihuane koja bi u uličnoj preprodaji dostigla vrijednost od oko 66.000 evra, saopštila je dubrovačka policija.

carina

Uhapšeni državljanin Crne Gore priveden je u policiju i nad njim je u toku kriminalistička obrada.

"Droga, koja se nalazila u 10 paketa, pronađena je u automobilu crnogorskih tablica koji je na granicu došao pola sata iza ponoći. Vozilom je upravljao 40-godišnji državljanin Crne Gore, a droga je pronađena na više mjesta u vozilu", kažu u policiji.

Iz dubrovačke policije dodaju da su tokom obavljanja granične kontrole, policijski službenici granične policije Metković u saradnji sa službenicima Carine, ispod suvozačevog sjedišta uočili veće pakete oblijepljene prozirnom plastičnom folijom, zbog čega su posumnjali na krijumčarenje droge.

"Od Županijskog suda u Dubrovniku zatražili su nalog za pretes i u automobilu pronašli marihuanu čija bi vrijednost u uličnoj preprodaji bila veća od 500.000 kuna ili 66.000 evra", navodi se u saopštenju policije.