Prva test proizvodnja na novoinstaliranoj traki za proizvodnju vafl keksa u “Swisslion d.o.o. – Prehrambena industrija Trebinje”, dala je izuzetne rezultate, tako da će proizvodnja početi odmah nakon montaže opreme za pakiranje, saopšteno je u ovom preduzeću.

svislajon takovo proizvodnja

Na novoj liniji, vrijednoj preko 10 miliona maraka, testirane su peći i oprema za spremanje smjese za filovanje koji su dali očekivane rezultate i staviće se u funkciju nakon montaže pakirnice.

“Slijedi još montaža za sistem pakovanja koja će se namjenski spojiti uz ovu liniju do sredine novembra, pa se do kraja tog mjeseca očekuje i konačno pokretanje proizvodnje”, kaže Tomo Bokić, direktor SL d.o.o. Prehrambena industrija Trebinje.

Podsjetivši da je u pitanju ranije najavljivana traka za sedam novih vafel proizvoda, on objašnjava da se, i nakon početne proizvodnje i pakovanja, distribucija može očekivati tek od naredne godine.

U pitanju su i različiti ukusi, i dimenzije, i gramaža, a proizvodni kapaciteti su, zavisno od programa koji se radi, 4,5 do 6 tona proizvoda po jednoj smjeni, a, s obzirom da se planira proizvodnja u tri smjene, očekuje se dnevnu proizvodnju od 15 do 18 tona.

“Ono što je važno reći jeste da se na ovoj novoj liniji otvaraju i nova radna mjesta, odnosno, zaposliće se oko 25 radnika”, dodaje Bokić.

On kaže da očekuju, budući da Swisllion ni do sada nije imao problem sa plasmanom, dobru prodaju i nove palete napolitanki .

U Swisllionu napominju da je i ova, kao i sve prethodne proizvodne linije u Trebinju i Nevesinju, nabavljene i instalirane sopstvenim snagama, čime su dokazali svoje višedecenijsko iskustvo u konditorskoj i prehrambenoj industriji koja samo u Trebinju dnevno sa svojih linija izbaci 50 do 60 tona slatkiša.