Gradski odbor Narodnog demokratskog pokreta Trebinje na sjednici Predsjedništva većinom glasova isključio je iz stranke Srđana Bubala, odbornika ove političke partije u Skupštini grada.

srdjan bubalo ndp

Prema riječima predsjednika Gradskog odbora NDP-a Slobodana Šarabe, Bubalo je isključen pošto je prekršio statut te političke partije, jer je obavio više razgovora sa vladajućim i opozicionim strankama u Trebinju.

„Iz centrale NDP-a u Banjaluci smo dobili informaciju da je razgovarao i sa predstavnicima Napredne Srpske oko formiranja gradskog odbora te stranke u Trebinju“, kaže Šaraba.

On je dodao da žali što se ovo dogodilo, jer, kako je naveo – smatra da je Srđan Bubalo politički zaveden.

Bubalo je bio kandidat NDP-a za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice 9. Bubalo: Većina u stranci razmišlja kao ja

Srđan Bubalo za RT ističe da je pravi razlog za odluku o isključenju iz stranke njegov stav sa sjednice da aktuelno Predsjedništvo GO Trebinje treba da podnese ostavku, te da se pokrenu procedure za izbor novog.

„Smatram da većina ljudi u Gradskom odboru razmišlja kao ja – nisu zadovoljni radom aktuelnog rukovodstva stranke u Trebinju. Izbori u stranci pokazali bi ko zaista ima podršku“, istakao je Bubalo.
On je ocijenio neprihvatljivim optužbe da je razgovarao sa predstavnicima drugih političkih partija na način kako je to predstavljeno.

„O svim razgovorima sam obavještavao rukovodstvo stranke. Dakle, nisam tajno pregovarao, niti je bilo potrebe da se Gradski odbor o tome informiše iz centrale NDP-a“, kaže Bubalo.