Južna gradska obilaznica naredne godine dobiće nov “cvjetni” izgled, najavili su iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u Gradskoj upravi.

oleanderi

Realizacija ovog posla počela je sredinom ove sedmice, kada je uz južnu obilaznicu zasađeno 130 sadnica oleandera, a kako ističu iz ovog odjeljenja, posao će biti nastavljen i u narednom periodu.

Za prvu fazu hortikulturnog uređenja obilaznice izdvojeno je 17.000 KM, potvrdila je za RT Mirjana Ratković, načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove u Gradskoj upravi .

Ratkovićeva je dodala da je u proteklom periodu zasađeno preko stotinu novih sadnica raznog drveća u gradskom parku, kao i da su obnovljeni drvoredi na širem gradskom području.

„Sve ono što je proteklih godina posječeno, dotrajalo ili uništeno u toku ove godine smo obnovili. Takođe, zamijenili smo i dotrajali mobilijar u gradskom parku, gdje smo postavili 15 novih klupa“.

Postavljene klupe za odmor i roštilji za izletnike na Ublima

I izletište Ubla u narednom periodu će biti uslovnije za izletnika i turiste, koji ih je svake godine sve više. Kako bi svima koji posjete ovo izletište boravak učinili što ugodnijim, postavavljena su tri velika roštilja, kao i stolovi i klupe.

„Brojne aktivnosti su provedene kako bi ovo omiljeno gradsko izletište dobilo potpuno novi i ljepši izgled. Naredne godine planiramo izgradnju pečenjare, te postavljanje novih klupa, stolova i kanti za otpatke“, istakla je Mirjana Ratković, načelnik Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove je u Gradskoj upravi.