Nakon otvaranja autobuske stanice u Trebinju, dva dana prije održavanja Opštih izbora u Republici Srpskoj, BiH, nova stanica će funkciju dobiti tek u ponedjeljak, kada bi sa nje napokon trebali da krenu autobusi i prvi putnici.

autobuska stanica trebinje

Prema privremenoj Odluci iz Gradske administracije grada Trebinja, van snage je stavljena Odluka iz 2007. godine, kojom je dio nekadašnjeg boračkog parkinga, kod zgrade "Elektroprivrede" Republike Srpske, određen kao privremeno autobusko stajalište.

Sa nove stanice će polaziti i odlaziti autobusi u međugradskom i gradskom saobraćaju, predviđa nova Odluka, u kojoj se dodaje da će taksi stajlišta na novoj autobuskoj stanici biti stavljena u funkciju umjesto dosadašnjih taksi mjesta u Njegoševoj ulici u centru Trebinja.
Podsjećamo,  izgradnju autobuske stanice u potpunosti je finansirao grad Trebinje, gdje je prva faza izgradnje koštala 1.175.000 KM, dok je za drugu, započetnu u junu ove godine, izdvojeno 700.000 KM.

Površina nove autobuske stanice 2.300 metara kvadratnih, uz 6.000 metara kvadratnih uređenog okolnog prostora za parkinge.

Autobuska stanica opremljena je svim potrebnim sadržajima staničnog servisa, ima 14 perona – osam odlaznih, jedan za dolazak, uz pet perona za autobuse na čekanju, ali i poslovne prostore za uslužni i drugi biznis.