Ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je na beogradski aerodrom, gdje ga je dočekao predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Vladimir Putin

Putin je stigao na beogradski aerodrom predsjedničkim avionom "Iljušin 96" sa mnogobrojnom ruskom delegacijom od 18 visokih ruskih zvaničnika, među kojima je njegov pomoćnik Jurij Ušakov, ministar energetike Aleksandar Novak i predsjednik Uprave "Gasproma" Aleksej Miler.

Putin i Nikolić sa aerodroma su se upute prema Spomen-groblju oslobodiocima Beograda, gdje su položiti vijence.

Nikolić je uoči dolaska Putina rekao za RTS da je dolazak ruskog predsjednika veliki dan za Srbiju, da je Rusija uvijek bila uz Srbiju i da Srbija i Rusija čvrsto koračaju u velikom prijateljstvu, savezu i bratstvu, s tim što Srbija ima evropski put, koji Rusija nikada nije osporavala.

On je dodao da EU ne treba uopšte da potencira sankcije Srbije Rusiji i da treba da računa da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, niti će davati svoju vojsku ili naoružanje za napad na suverene države.

Putin je doputovao u jednodnevnu posjetu Srbiji, gdje će razgovarati sa srpskim zvaničnicima, a kao počasni gost prisustvovati obilježavanju 100 godina od početka Prvog svjetskog rata i vojnoj paradi "Korak pobjednika" povodom 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu i pobjede nad fašizmom.