Lokalna vlast u Trebinju na čelu sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem /PDP/ doživjela je pravi debakl, nakon što su objavljeni rezultati Opštih izbora koji su juče održani u Republici Srpskoj, BiH.

snsd go trebinje

Ujedinjenu opoziciju, koja je u Trebinju pobijedila SNSD 2012. godine, ovoga puta više nego ubjedljivo pobijedio je SNSD, i to na svim nivoima vlasti.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik osvojio je u Trebinju 9.138 glasova, a kandidat Saveza za promjene Ognjen Tadić 7.089 glasova, nezvanični su podaci Gradske izborne komisije Trebinje.

Apsolutna pobjeda SNSD-a, što se tiče Trebinja, je i za Narodnu skupštinu Srpske.

SNSD je osvojio duplo više glasova /6.729/ nego SDS /3.224/ za Narodnu Skupštinu Republike Srpske , a kada bi se SDS-u dodali i glasovi PDP-a /2.318/, i tada bi bili u zaostatku za SNSD-om, trenutni su rezultati GIK Trebinje.

Za srpskog člana predsjedništva BiH iz Republike Srpske u Trebinju je pobijedila Željka Cvijanović, kandidat SNSD-DNS-SP. Ona je osvojila skoro 2.000 glasova više od Ivanića, tačnije 8.997, a Ivanić 7.090.

Pobjeda SNSD-a u Trebinju je i za Parlamentarnu skupštinu BiH. SNSD je dobio 7.538 glasova, SDS 4.735 glasova i PDP 2.419 glasova.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Trebinje, Luka Petrović, kao i najuže rukovodstvo stranke, ranije su najavili da će nakon Opštih izbora i pobjede SNSD-a sve biti spremno za preuzimanje funkcije gradonačelnika i smjene aktuelne vlasti u Trebinju.