U Izbornoj jedinici 9, koja daje sedam poslanika u Narodnu skupštinu Republike Srpske, već se sprekuliše sa imenima budućih narodnih predstavnika u najvišem zakonodavnom tijelu Srpske.

narodna skupstina poslanici iz hercegovine

SNSD-u kao apsolutnom pobjedniku u Hercegovini, prema dosadašnjim podacima, pripašće tri mjesta u Narodnoj skupštini Srpske. Luka Petrović, aktuelni poslanik Ilija Tamindžija i Srđan Milović iz Gacka biće predstavnici naroda Hercegovine u Narodnoj skupštini. Kao drugoplasirana, po osvojenom broju glasova, Koalicija SDS-PUP-SRS RS osvojila je dva poslanička mjesta. U poslaničkim klupama, kako sada stoje stvari, naći će se Vukota Govedarica iz Gacka i Branko Butulija iz Trebinja.

Po jednog poslanika daće PDP i NDP. Najviše glasova na listi PDP-a u Izbornoj jedinici 9 osvojio je Slavko Vučurević. Međutim, ukoliko Apelaciono vijeće ne usvoji žalbu aktulenog gradonačelnika Trebinja na odluku Centralne izborne komisije /CIK/ BiH da bude skinut sa liste, u poslaničkim klupama će, po trenutnom stanju glasova, sjedati Zoran Pologoš iz Trebinja.

NDP će predstavljati nosilac liste Zdravko Krsmanović iz Foče.