Gradski odbor SNSD-a je nešto iza ponoći zvanično proglasio pobjedu na svim nivoima u Trebinju, jer je, prema riječima predsjednika Izbornog štaba ove stranke Vladislava Vladičića, dosadašnje brojanje pokazalo ili pobjedu ili prednost kandidata SNSD-a.

snsd trebinje

"Željka Cvijanović je pobijedila sa 2.000 glasova razlike, odnosno ima oko 25% više glasova od Mladena Ivanića, Milorad Dodik za predsjednika Republike Srpske vodi za 1.420 glasova na osnovu 70% prebrojanih glasova, dok za Parlament BiH imamo ukupno oko 7.700 glasova nakon što je prebrojano oko 70% glasačkih listića", precizirao je Vladičić.

On tvrdi da sve ostale stranke, SDS, PDP, pa čak i njihovi koalicioni partneri DND i Socijalistička partija RS, broje oko 6.777 glasova, a sve to govori o apsolutnoj pobjedi Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Vladičić kaže da mu je još jedino preostalo da čestita svim članovima, simpatizerima i prijateljima SNSD-a koji su doprinijeli da ova pobjeda bude, kako kaže, ovako velika i veličanstvena, jer je veliki broj upravo tih simpatizera u svojim automobilima izašlo na gradske ulice sa crvenim zastavama.

Ni u trebinjskom SDS-u ne kriju da Milorad Dodik u ovom momentu vodi sa, kako kažu, oko 1000 do 1.500 glasova ispred Ognjena Tadića, ali dodaju da je vođstvo njihovog kandidata na republičkom nivou očigledno i nadaju se pobjedi, zbog čega i oni večeras slave na trebinjskim ulicama.