U Trebinju su jutros u 7.00 časova otvorena sva 42 redovna biračka mjesta na kojima će moći da glasa 29.730 građana s pravom glasa, potvrđeno je Srni u Gradskoj izbornoj komisiji /GIK/.

trebinje grad

U GIK-u navode da prilikom otvaranja birališta nije bilo nikakvih problema.

Za glasanje su formirana i tri mobilna tima koji će omogućiti pravo glasa za 128 registrovanih građana koji zbog bolesti, invalidnosti ili starosti ne mogu da glasaju na biralištima, kao i osuđenicima u Kazneno-popravnom zatvoru i starim licima, smještenim u Domu penzionera.

Glasanje u odsustvu ili na nepotvrđenim glasačkim listićima moći će se obaviti na jednom biračkom mjestu koje se nalazi u prostorijama Teritorijalno - vatrogasne jedinice Trebinje.

Za opšte izbore u Trebinju prijavljena su 34 politička subjekta, a akreditovano je 735 posmatrača 14 političkih subjekata, te udruženja građana i međunarodnih organizacija.
Kao i za ranije izbore, obezbijeđen je besplatan prevoz biračima koji dolaze iz seoskih i udaljenih prigradskih područja.

Građani koji još ne znaju koje je njihovo biračko mjesto mogu da se informišu u Centru za birački spisak, Ulica Nemanjina 3 /kod Suda za prekršaje/ ili na broj telefona 223-683, kao i slanjem svog jedinstvenog matičnog broja putem SMS poruke na broj: 091-12-12-12.