Muškarac (66) iz hrvatskog sela Cepidlake vezao je suprugu (44) lancima u svinjcu i gađao je kukuruzom.

zanu vezao lancima

Županijski sud u Varaždinu, međutim, nije odredio pritvor za nasilnika, jer, kako se navodi u objašnjenju odluke, optuženi je bio trijezan, nikad ranije nije prijavljivan ni osuđivan, kao i da je fizički slabije građe.

Hrvatski mediji pišu da je on ženu vezao, tukao je i iživljavao se nad njom na sve moguće načine. Između ostalog, gađao ju je klipovima kukuruza i tjerao je da jede sa poda kao svinje. Žena je cijelu noć provela vezana u svinjcu sve dok je nije oslobodio komšija, koji više nije mogao da sluša njeno zapomaganje, i tom prilikom pozvao policiju.

Policija ga je uhapsila, a opštinski tužilac tražio je pritvor od mjesec dana za napadača. Sudija je, međutim, procijenila da nema dovoljno razloga da ga zadrži. U obrazloženju takve odluke navela je da do sada nikad nije imao problema sa zakonom, da je imao nula promila alkohola u krvi, dok je u krvi njegove supruge pronađeno 2,03 promila.

Sudija je povjerovao da se žrtva njega ne boji, pošto optuženi ima 43 kilograma i visok je 163 centimetara, a kao otežavajuću okolnost naveo je da nesrećna žena ima dugogodišnji problem s alkoholom, prenose Večernje novosti.