"Elektroprivreda Republike Srpske" /ERS/ i Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ donirali su danas učenicima Muzičke škole u Trebinju koncertni klavir, čija je vrijednost 50.000 KM.

het i ers donirali klavir muzickoj skoli trebinje

Izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove u "Elektroprivredi Republike Srpske" Blagoje Šupić rekao je da je klavir bio potreban Muzičkoj školi ali i Trebinju, jer je ovaj grad uvijek bio grad kulture, sporta i umjetnosti.

"Da bi neka firma mogla da dodjeljuje donacije, mora da posluje pozitivno, a takva je Elektroprivreda", dodao je Šupić i istakao da su Hidroelektrane na Trebišnjici za kupovinu klavira izdvojile 40.000 KM, a ERS 10.000 KM.

Direktor Muzičke škole u Trebinju Dušanka Babić istakla je da je poklon izuzetno važan za edukaciju profesora i učenika.

Profesor klavira Sonja Marković navela je da je ovo prvi koncertni klavir koje je Trebinje dobilo.

"Očekujemo da će se poboljšati kvalitet nastave, a samim tim što imamo koncertni klavir, očekujemo dolazak renomiranih pijanista koji bi ovdje mogli da održe koncerte i da edukacija tako dostigne najviši nivo", kaže Markovićeva.

Učenica drugog razreda srednje muzičke škole Marija Tupanjanin istakla je da je veoma srećna zbog ove donacije i napomenula da zbog nedostatka koncertnog klavira nisu mogli da održe republičko takmičenje u Trebinju.

"Na novom klaviru počećemo odmah da vježbamo za republičko takmičenje koje nas uskoro očekuje u Banjaluci", kaže Marija.