Planinarsko društvo “Vučji zub” za vikend 10.11.12. oktobra organizuje tradicionalnu akciju "Uspon na Vučji zub i vrhove Orjena".

vucji zub uspon

Na jedanaestom Usponu na Vučji zub i vrhove Orjena očekuju se prijatelji planinari iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a s obzirom da nas očekuje lijepo vrijeme za vikend, koristimo priliku da pozovemo građane Trebinja, naročito mlade da se pridruže ovoj akciji.

U planu su tri grupe: laka, srednja i teška. Laka tura posjetioce će odvesti do Dobrog dola, koji je od Ubala udaljen oko 7 km, predviđena je posjeta atraktivnoj Ledenoj pećini, kao i pripremanje čaja za sve učesnike uspona. Srednje teška šetnja polazi od Ubala do vrha Jastrebica i kružno se vraća do Pirine poljane, te nastavlja do Dobrog dola. Oni najspremniji obićiće po lijepom vremenu koje nas očekuje vrhove Jastrebica i Vučji zub, gdje je posebno zanimljiva dionica Kreševljev mramor između pomenutih vrhova, takođe sa povratkom i objedinjavanjem svih učesnika u Dobrom dolu.
Nakon uspona planiran je tradicionalni ručak u Izviđačkom domu na Tulima. Polazak na Tuli iz Trebinja sa keja ispred Hotela "Leotar" predviđen je u 7.00 časova, a svih učesnika u 8.00 sati sa Ubala.