Slavko Vučurević, nosilac liste u Izbornoj jedinici 9 za Narodnu skupštinu Republike Srpske, istakao je da je odluka CIK-a BiH o njegovom skidanju sa izborne liste pokušaj diskreditovanja od strane SNSD-a.

slavko vucurevic ne prelazi u sns

On kaže  da to prihvata kao još jedan"pravni akt nasilja" koji sprovodi SNSD, te da se radi se o klasičnom instrumentalizovanju određenih institucija sistema na način da se izvrši obračun i odstrane iz izbornog procesa oni koji smetaju vladajućoj garnituri u Srpskoj, dodajući da je CIK odluku donio na osnovu montiranog i fingiranog priloga RTRS-a.

Vučurević je istakao da će u žalbi dostaviti video materijal sa Centralne tribine "Saveza za promjene" u Trebinju, kojim će osporiti optužbe SNSD-a.

Komentarišući pitanje novinara kakve posljedice povlači odluke CIK-a, gradonačelnik Trebinja je rekao da njegovo ime ostaje na listi, te da će narod za njega glasati.

"Ukoliko Apelacioni sud, kao krajnja instanca, bude zauzeo stav CIK-a mandat će biti oduzet, a ukoliko ne, ja ću primiti taj mandat”, rekao je Vučurević.

Na tribini "Saveza za promjene" u Trebinju skanidarano je "Mile lopove", "Željka ku.vo", "Igore Turčine", a uvredljiv sadržaj izgovoren je i na tribini u Nevesinju.